Austriecii domină la Campionatele Mondiale de Schi Alpin

Austriecii domină la Campionatele Mondiale de Schi Alpin

Reprezentanţii Austriei au încheiat Campionatele Mondiale de Schi Alpin din SUA pe primul loc în clasamentul pe medalii, chiar dacă în ultimele două zile de întreceri nu au mai terminat nicio cursă pe podium.

Austriecii au totalizat 9 medalii, din care 5 de aur, 3 de argint şi 1 de bronz. Dintre acestea cele mai multe au fost cucerite de Anna Fenninger, cea care a câştigat probele de Slalom Uriaş şi Super G şi a încheiat pe locul secund la coborâre.

În clasamentul general pe medalii, Austria a fost urmată de Statele Unite ale Americii. Reprezentanţii gazdelor au obţinut un total de 5 medalii (2 de aur, 1 de argint şi 2 de bronz), ultimul aur fiind obţinut chiar în penultima probă a Campionatelor Mondiale, slalomul feminin, datorită Mikaelei Shiffrin.

Slovenia a terminat competiţia din Vail / Beaver Creek pe locul trei în clasamentul pe medalii, cu 2 de aur şi 1 de argint. Toate cele trei medalii ale Sloveniei au fost câştigate de Tina Maze (aur la coborâre şi la combinata alpină şi argint în proba de Super G).

După cele două săptămâni de întreceri ale Campionatelor Mondiale din Statele Unite ale Americii, schiorii vor avea trei zile de pauza, iar după aceea se va relua circuitul Cupei Mondiale. Prima oprire va fi la Saalbach (19 – 22 februarie) unde va avea loc concursul masculin de coborâre. În întrecerea feminină toata atenţia va fi concentrată la Maribor, acolo unde în 21 şi 22 februarie vor avea loc întrecerile de slalom şi slalom uriaş.

Vă reamintim că Tina Maze şi Marcel Hirscher sunt liderii clasamentelor generale în Cupa Mondială de Schi Alpin şi sunt cotaţi cu primele şanse la obţinerea marilor globuri de cristal.

sursă foto: Agence Zoom

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine