32 de schiori și 79 de snowboarderi la Red Bull Oslea Hiride 2017

32 de schiori și 79 de snowboarderi la Red Bull Oslea Hiride 2017

Cu numai două zile înainte de concurs, o avalanșă ne-a dat de gândit, atât nouă, cât și echipei Salvamont. După mai multe încercări și teste, am decis că putem ține competiția în condiții de siguranță. Zăpada căzută cu o săptămână înainte și temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut condițiile și mai dificile, pe unele porțiuni de urcare concurenții cufundându-se chiar până la brâu în omăt. Nici coborârea nu a fost una ușoară, trick-urile spectaculoase au fost realizate numai de riderii cu multă experiență în freeride.
Florin Niță nu a părut impresionat de condițiile vitrege de urcare, el reușind să ajungă pe creastă în numai 50 de minute, însă mulți dintre concurenți au făcut mai bine de două ore până la startul de freeride.

 

Urcare cu Deliric în ritm de hip-hop
Deliric a participat la prima sa competiție de snowboard, la categoria Open, chiar dacă în luna decembrie suferise o accidentare la mâna stângă, tot pe pârtie. Să-și intre în ritm, a urcat muntele pe beat-uri de hip-hop, ascultate la o boxă mobilă. Pe traseu s-a întâlnit cu un concurent care folosea un instrument mai… special – un tulnic.
Odată ajunși în vârful crestei, fiecare participant și-a ales linia pe care să o urmeze pe “terenul virgin”, cu o coborare de 1 km și o înclinație de aproximativ 45˚. Traseul a avut porțiuni de stâncă, ideale pentru realizarea unor trick-uri spectaculoase, punctate de către membrii juriului, format din Radu Lungu, Constantin Bodea și Vladimir Brezovszki la snowboard, alături de Alin Găvozdea, Bogdan Stănilă și Ștefan Mirescu, personaje cheie în zona locală de freeride, la schi.

Din Alaska, la Oslea
Smaranda Munteanu, câștigătoarea categoriei Schi Pro Feminin, a venit direct din Alaska la Oslea. Născută în Brașov, Smaranda s-a mutat în Alaska alături de familie în 1990 și este o împătimită a sporturilor de iarnă, având numeroase
titluri la diverse competiții internaționale. Sora ei mai mare, Alexandra, a participat chiar și la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Salt Lake City, din 2002.

Podium, în familie
Soții Pintican, Ionuț și Roxana, au participat la categoria Pro Snowboard. Practică împreună acest sport de mulți ani și sunt foarte competitivi. Anul acesta au urcat amândoi pe podium. Ionuț a câștigat locul 1 la Masculin, iar Roxana și-a adjudecat cea de a treia treaptă a podiumului la Feminin.
Fiecare dintre cele două secțiuni Snowboard și Schi au inclus patru categorii – Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro și Masculin Pro. Competiția de anul acesta s-a bucurat și de participare internațională, la start fiind prezenți și sportivi din Germania, Polonia sau Serbia.

Rezultatele la Red Bull Oslea Hiride 2017 AICI

Marius Bucur

 

Lasă un comentariu

Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2018 SKIPASS Magazine