snow-fest
Starea pârtiilor de la Șureanu și Arieșeni, 24-29 decembrie 2016

Starea pârtiilor de la Șureanu și Arieșeni, 24-29 decembrie 2016

Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”

 

  • Domeniul Schiabil Şureanu

– Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 7 (A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Webcam: http://schisureanu.ro/index.php/camere-live

se schiază pe 7 din cele 8 pârtii de la Șureanu (A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2). În momentul de față, starea pârtiilor este satisfăcătoare, cu toate că unele vârfuri de pantă prezintă porțiuni cu gheață și iarbă. Se poate schia, așadar, în condiții încă bune și foarte bune pe aproape întreg Domeniul Schiabil Șureanu, ținând cont că în ultima săptămână nu a mai nins deloc. Stratul de zăpadă măsoară circa 30 cm. Nu recomandăm zonele de off-piste, întrucât zăpada este înghețată, cu aspect glazurat. Vor funcționa teleschiul „Curmătura”, teleschiul „Șureanu” și telescaunul.

Pentru perioada extinsă 24-29 decembrie 2016, Domeniul Schiabil Șureanu vine cu o serie de noutăți, de care merită să țineți cont. Începând cu Sărbătorile de Iarnă, dacă vor fi mulți turiști pe Domeniul Schiabil Șureanu, se vor deschide pârtiile S_1 și S_2. În plus, se va deschide atât mult-așteptatul apres-ski în formă circulară, cât și restaurantul, cunoscut până acum turiștilor sub denumirea sa populară de „Con”. Totodată, vor fi inaugurate pârtia de snow-tubing și pârtia pentru sănii, în apropierea zonei de învățare a școlii de schi „Pași Liberi”, de lângă pârtia C_1. Cât despre pârtii, cu toate că nu a mai nins în ultimele zile, ele se mențin remarcabil de bine pentru acest sfârșit de decembrie. O veste bună este și drumul de la Oașa la pârtii, care continuă să fie accesibil pentru orice tip de mașină. Pentru informații adiționale, intrați pe site-ul www.schisureanu.ro

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania), la Șureanu va fi vreme închisă, atât pe perioada sărbătorilor de Crăciun, cât și ulterior. Sunt așteptate ninsori slabe Duminică, marți și miercuri, iar temperaturile se vor încadra între -14 și 0 grade Celsius. Din păcate, vizibilitatea pe pârtii va fi afectată în această perioadă.

  • Arieşeni (Vârtop)

– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Webcam: http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html

Pârtiile de la Arieșeni-Vârtop se prezintă mai mult decât acceptabil, chiar foarte bine pentru această perioadă lipsită de ninsori. Se poate schia atât de Vârtop 1, cât și pe Vârtop 2, stratul de omăt fiind încă suficient. Sărbătorile de iarnă vă așteaptă, așadar, pe pârtiile albe ale vechii stațiuni Arieșeni.

Nu a mai nins, dar stratul de zăpadă de pe ambele pârtii este arhisuficient pentru orice sport de alunecare pe zăpadă. Stratul depășește, în prezent, 35 cm grosime. Ambele teleschiuri vor funcționa. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania), va ninge slab între 24-29 decembrie, iar cerul se va menține înnorat pe toată perioada. Temperaturile vor oscila între -10 și 2 grade Celsius, iar vizibilitatea pe pârtii este posibil să fie afectată.

 

Lasă un comentariu

Video

Parteneri

dannyungurracing
sacalatorim.ro.
rcluj
© 2017 SKIPASS

design: mvg