snow-fest
Clasamentul medaliilor, Sochi 2014. Rusia în top 3?

Clasamentul medaliilor, Sochi 2014. Rusia în top 3?

Rusia s-ar putea situa în top 3 în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi datorită unui factor previzibil: avantajul propriului teren, potrivit unui studiu PwC care urmăreşte să estimeze posibila repartizare a medaliilor la Sochi.

Ca şi în cazul Olimpiadei de Vară, avantajul de a concura pe teren propriu poate juca un rol important în clasamentul medaliilor luna aceasta – ţara gazdă Rusia urmând, probabil, să obţină un număr record de medalii.

Clasamentul medaliilor
Clasament Sochi 2014

Însă gazdele, împreună cu rivalii Germania, Canada, Austria şi Norvegia vor trebui să-şi dispute locul secund, fiind mult în urma echipei Statelor Unite. În schimb, România ar produce o mare surpriză dacă ar obţine o medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă. La fel stau lucrurile din păcate şi cu încântătoarea echipă jamaicană de bob care nu are şanse la medalii”, se arată în comunicatul citat.

Economiştii de la PwC au folosit şi cu ocazia Olimpiadei de Iarnă de la Sochi metode econometrice pentru a estima cum ar putea sa arate clasamentul medaliilor pe naţiuni în funcţie de numărul de medalii obţinute. Analiza testează corelaţia istorică între o serie de indicatori socio-economici şi medaliile obţinute la Olimpiadele anterioare.

Cititi acest articol, integral, in editia online a revistei Manager Express.

 

Lasă un comentariu

Video

Parteneri

dannyungurracing
sacalatorim.ro.
rcluj
© 2017 SKIPASS

design: mvg